Colombo Madeira 'medium rich' 5 years - Reserve
Colombo Madeira 'medium rich' 5 years - Reserve

kaas, fruitsalades, ijs, chocolade

€ 20,80
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Hoe wordt een madeira gemaakt?

 

De gisting wordt bewust stopgezet op een bepaald moment (door toevoeging van zuivere alcohol) wanneer de gewenste graad van zoetheid is bekomen. Daarna wordt de versterkte wijn enkele maanden opgeslagen en ten slotte geklaard en gefilterd. Vervolgens wordt gedurende 3-4 maanden een warmtebehandeling gegeven in een estufa (warme kamer) met een temperatuur van 45-50°C, dit proces is uniek voor de wijnen. Na de warmtebehandeling wordt de madeira opgeslagen op houten vaten bin circa 20°C. Na het rijpen op vat vindt het blendenplaats dat bepalend is voor het type madeira.

 

  • Aangenaam aroma met toets van rijke honing, karamel.

  • Zacht en soepel.

  • "Madeira wijn altijd rechtop staand bewaren!"


  •  

Informatie

Land
Portugal
Druif
Hoofdzakelijk Tinta negra
Deze website gebruikt zowel functionele als niet-functionele cookies. Meer info in onze Privacy Policy.
Ben je ouder dan 18 jaar?